1 Afs 330/2018 Neprůkazná reklama na automobilových závodech

Spisová značka: 1 Afs 330/2018
Soud: Nejvyšší správní soud
Datum rozhodnutí: 7. 3. 2019
Kategorie: Daň z příjmů
Stáhnout jako PDF

Stěžovateli byla doměřena daň z příjmů z důvodu neprokázání vynaložení nákladů na reklamu v rámci zahraničních automobilových závodů. Reklamu fakturovala česká společnosti Pavlík a Partner nicméně poskytovatelem měla být společnost registrována na Britských panenských ostrovech, která byla i společníkem české společnosti.

Stěžovatel však přeložil jen nevěrohodnou auditní správu a rovněž fotografie z neurčitých míst, která však nebyla zjevně z prostředí závodů. Oba soudy potvrdily správnost závěrů správce daně a tedy doměření daně.

KOMENTÁŘ DAŇOVÉHO KONZULTANTA

Soud poměrně trefně poznamenal, že česká společnost již figurovala v jiných kauzách a i v nich soud dospěl k závěru, že stěžovatelé neprokázali uskutečnění reklamy.

Dle našeho názoru byla podezřelá i částka 1.500.000 Kč za jeden rok propagace a to, že k propagaci mělo docházet v zahraničí. Uvedená společnost Kontrolní a měrová služba vykazovala poměrně malé obraty a nemá dokonce ani anglický web. Lze tak mít za to, že se jednalo jen o poměrně lacinou daňovou optimalizaci.

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY V DISKUZI

Přidat komentář

Pro tuto funkci je nutné být přihlášen/a.

Registrace